Hotel „Zielona Weranda”
Opis
Nowo otwarty Hotel „Zielona Weranda” posiada 22 pokoje hotelowe o wysokim standardzie i 2 luksusowe apartamenty. Wszystkie pokoje wyposażone są w telewizję satelitarną i bezprzewodowe połączenie z Internetem. Hotel dysponuje stylowo urządzonymi salami bankietowymi, konferencyjnymi oraz restauracją i barem „Zielona Weranda”.
Restauracja podzielona jest na kilka sal, stylowo urządzonych z wnętrzami kredensowymi, z których część pełni funkcje restauracyjną a część funkcję barową. W obiekcie do dyspozycji gości są również sale bankietowe, gdzie mogą odbywać się przyjęcia okolicznościowe, integracyjne oraz wesela. Restauracja oferuje wykwintne lunche, pyszne obiady, nastrojowe kolacje. Pośród dań można znaleźć zarówno tradycyjne jak i wyszukane smaki oraz doskonale dobrane wina.
Polecane dania to potrawy kuchni francuskiej, staropolskiej i śródziemnomorskiej.
Położenie obiektu
Hotel położony jest w gminie Wieluń przy drodze krajowej nr 8 Warszawa - Wrocław. Znajduje się w odległości 3 km do centrum Wielunia. Zlokalizowany jest po lewej stronie drogi jadąc w kierunku Wrocławia.
Dojazd drogą krajową nr 8 Warszawa - Wrocław.
Dostępność
Obiekt całoroczny.
Opis miejsc i pokoi
Liczba miejsc: 60
Struktura pokoi
Pok. | L. | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | Cena |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 5 | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | 150 zł - 180 zł | |
2 | 17 | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | 180 zł - 230 zł | |
3 | 1 | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | 350 zł | |
3 | 1 | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | 270 zł apartament | |
4 | 2 | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | od 400 zł |
Przedział cenowy
Cena od: 150.00
Cena do: 350.00
Pokoje I Standard
- Dwie osoby w pokoju – 230zł,
- Jedna osoba w pokoju – 180zł.
Pokoje II Standard
- Dwie osoby w pokoju 180zł,
- Jedna osoba w pokoju 150zł.
Apartament 3- osobowy – 350zł.
Parking
Parking
- strzeżony,
- niestrzeżony.
Wyżywienie
W koszt wszystkich noclegów wliczone jest śniadanie w formie bufetu.
Hotel oferuje:
- śniadania,
- obiady,
- desery,
- kolacje,
- catering,
- organizacja kolacji bankietowych,
- organizacja przyjęć okolicznościowych,
- organizacja wesel.
Restauracja i bar „Zielona Weranda” poleca potrawy kuchni francuskiej, staropolskiej i śródziemnomorskiej.
Specjalność kuchni:
- potrawy z ryb,
- kuchnia śródziemnomorska,
- własne wyroby cukiernicze.
Sale konferencyjne
- Sala Kredensowa – 200 osób (ustawienie kinowe),
- sala Złota – 80 osób (ustawienie kinowe),
- sala Brydżowa – 20 osób (ustawienie bankietowe).
Sale wyposażone są w niezbędny sprzęt audio wizualny (m.in. rzutnik, ekran) przeznaczone do organizacji konferencji, szkoleń, przyjęć, bankietów oraz spotkań integracyjnych.
Rabaty/zniżki
- Rabaty weekendowe – 20% do ceny każdego noclegu,
- zniżki dla grup.
Właściciel, zarządzający
Ewa i Bogdan Klimczakowie
Nasi goście
Pascal, IRA, Feel, Papa Dance...
Inne
W hotelu znajduje się sklep z artykułami pierwszej potrzeby.