Hotel „Zielona Weranda”

Trzygwiazdkowy nowoczesny hotel posiada dogodne położenie przy drodze krajowej nr 8. Zlokalizowany jest 3 kilometry od centrum Wielunia. Restauracja w hotelu oferuje smaczną kuchnię głównie polską i śródziemnomorską.

Opis

Nowo otwarty Hotel „Zielona Weranda” posiada 22 pokoje hotelowe o wysokim standardzie i 2 luksusowe apartamenty. Wszystkie pokoje wyposażone są w telewizję satelitarną i bezprzewodowe połączenie z Internetem. Hotel dysponuje stylowo urządzonymi salami bankietowymi, konferencyjnymi oraz restauracją i barem „Zielona Weranda”.

Restauracja podzielona jest na kilka sal, stylowo urządzonych z wnętrzami kredensowymi, z których część pełni funkcje restauracyjną a część funkcję barową. W obiekcie do dyspozycji gości są również sale bankietowe, gdzie mogą odbywać się przyjęcia okolicznościowe, integracyjne oraz wesela. Restauracja oferuje wykwintne lunche, pyszne obiady, nastrojowe kolacje. Pośród dań można znaleźć zarówno tradycyjne jak i wyszukane smaki oraz doskonale dobrane wina.

Polecane dania to potrawy kuchni francuskiej, staropolskiej i śródziemnomorskiej.

Położenie obiektu

Hotel położony jest w gminie Wieluń przy drodze krajowej nr 8 Warszawa - Wrocław. Znajduje się w odległości 3 km do centrum Wielunia. Zlokalizowany jest po lewej stronie drogi jadąc w kierunku Wrocławia.

Dojazd drogą krajową nr 8 Warszawa - Wrocław.

Dostępność

Obiekt całoroczny.

Opis miejsc i pokoi

Liczba miejsc: 60

Struktura pokoi

Pok.L.ŁazienkaTelefonTelewizorLodówkaInternetCena
15TakTakTak Tak150 zł - 180 zł
217TakTakTak Tak180 zł - 230 zł
31TakTakTak Tak350 zł
31TakTakTak Tak270 zł apartament
42TakTakTak Takod 400 zł

Przedział cenowy

Cena od: 150.00

Cena do: 350.00

Pokoje I Standard

  • Dwie osoby w pokoju – 230zł,
  • Jedna osoba w pokoju – 180zł.

Pokoje II Standard

  • Dwie osoby w pokoju 180zł,
  • Jedna osoba w pokoju 150zł.

Apartament 3- osobowy – 350zł.

Parking

Parking

  • strzeżony,
  • niestrzeżony.

Wyżywienie

W koszt wszystkich noclegów wliczone jest śniadanie w formie bufetu.
Hotel oferuje:

  • śniadania,
  • obiady,
  • desery,
  • kolacje,
  • catering,
  • organizacja kolacji bankietowych,
  • organizacja przyjęć okolicznościowych,
  • organizacja wesel.

Restauracja i bar „Zielona Weranda” poleca potrawy kuchni francuskiej, staropolskiej i śródziemnomorskiej.

Specjalność kuchni:

  • potrawy z ryb,
  • kuchnia śródziemnomorska,
  • własne wyroby cukiernicze.

Sale konferencyjne

  • Sala Kredensowa – 200 osób (ustawienie kinowe),
  • sala Złota – 80 osób (ustawienie kinowe),
  • sala Brydżowa – 20 osób (ustawienie bankietowe).

Sale wyposażone są w niezbędny sprzęt audio wizualny (m.in. rzutnik, ekran) przeznaczone do organizacji konferencji, szkoleń, przyjęć, bankietów oraz spotkań integracyjnych.

Rabaty/zniżki

  • Rabaty weekendowe – 20% do ceny każdego noclegu,
  • zniżki dla grup.

Właściciel, zarządzający

Ewa i Bogdan Klimczakowie

Nasi goście

Pascal, IRA, Feel, Papa Dance...

Inne

W hotelu znajduje się sklep z artykułami pierwszej potrzeby.